BRC Global , Kalite Yönetim Sistemi, etkili bir yönetim sisteminin nasıl kurulabileceğini, dökümante edilebileceğini ve sürdürebileceğini göz önüne seren yönetim sistemidir. Birçok farklı tanımı bulunan kalite, TS-ISO 9001 Kalite Standartları Serisi’nde “Amaca uygunluk ve kullanımda güvenlik” şeklinde tanımlanmıştır.

ISO-9001 Kalite Güvence Sistemi


Gerek Avrupa Birliği, gerekse EFTA (Avrupa Serbest Ticaret Birliği) üyesi ülkelerde, geçerli olan Ürün Sorumluluğu Yönergesi, üreticilerin kusursuzluğunu belgelemesi zorunluluğunu getirmektedir. Böylece ürün kalitesinden kaynaklanabilecek sorunlar Kalite Güvencesi Sistemi içerisinde başlangıçta önlenmektedir. TS-ISO 9001 Kalite Standartları Serisi, etkili bir yönetim sisteminin nasıl kurulabileceğini, dokümante edilebileceğini ve sürdürebileceğini göz önüne sermektedir.

BRC GLOBAL BELGESİ

BRC Global Gıda Standardı ürüne veya menşei ülkesine bakmaksızın İngiliz perakendecilere gıda ürünü tedarik eden satıcılar için tasarlanmıştır. Standarda göre belgelendirme üreticilerin, marka sahiplerinin ve perakendecilerin kendi yasal yükümlülüklerini yerine getirmelerine yardımcı olurken nihai olarak da tüketicinin koruyucusu olur.


Standart özellikle ; işletmede HACCP sisteminin kurulumunu ve devamlılığının sağlanmasını , dokümante edilmiş ve etkin bir kalite yönetim sisteminin uygulanmasını ve fabrika çevre standartlarının,ürünlerin , proseslerin ve personelin etkin bir şekilde kontrol edilmesini şart koşmaktadır.


Bu standarda uygunluğun sağlanabilmsi için gıda üreticileri altı temek kriteri yönetim sistemlerine adapte etmelidirler.

Bunlar;

HACCP Sistemi
Kalite Yönetim Sistemi
İşletme(fabrika) Çevre Standartları
Ürün Kontrolü
Proses Kontrolü
Personel Yeterliliği ve Hijyeni Eğitimi 

Etkin Patent, Kalite Yönetim Sistemleri danışmanları tarafından hazırlanan ISO NedirISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi‘ nin kurulumu, Kalite Nedir hizmetlerini, Bilgi GüvenliğiCE Belgesi ve Hizmet Yeterlilik Belgesi danışmanlık ve belgelendirme ayrıntılarını inceleyebilirsiniz.

BRC Global Gıda Standardı, gıdaları işlenmelerine göre kategorize etmiş ve 6 başlık altında inceleyip yayınlamıştır. Firmalar belgelendirme başvurusu yaparlarken bu kategorileri inceleyip kendileri için uygun olan kategori üzerinden başvuru yapmalıdırlar.



1. İşlenmemiş et ve balık ürünleri (Kırmızı , beyaz et, dondurulmuş, soğutulmuş balık, işlenmemiş et ve balık ürünleri)
2. Taze ve dondurulmuş meyve ve sebze ürünleri
3. Soğutulmuş , dondurulmuş süt ve süt ürünleri, yumurta
4. Yemeğe yada pişirmeye hazır soğutulmuş , dondurulmuş , pişirilmiş et ve balık ürünleri
5. Çevre koşullarına dayanıklı, ısı korumalı, hermetik konserve gıda ürünleri
6. Çevre koşullarına dayanıklı diğer gıda ürünleri (içecekler, unlu mamuller, kurutulmuş gıdalar, şekerlemeler ve kahvaltı tahılları, sıvı ve katı yağlar, gıda katkı maddeleri)

author-avatar

Bülent AYDIN

2005 yılında kurulan Etkin Patent' in kurucu ortağı olup, 18 yıldır Yurtiçi/Yurtdışı şahıs ve şirketlere marka, patent, tasarım başvuru, tescil ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. Ayrıca, marka şehir proje kapsamında patent, web tasarım, emlak, OSGB hizmet alanlarında, kendisi ve sahibi olduğu Etkin Patent nam ve hesabına 2014 yılında 210 adet yeni marka geliştirmiş ve bu markaların tümü kendisine özel web sayfaları ve sosyal medya hesaplarıyla birlikte aktif olarak hizmet vermektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir